Speltbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en dan kneden, behalve het .
  2. Kneed het geheel in ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg.
  3. Voeg halverwege het toe.
  4. Is het deeg te nat, voeg nog een klein beetje bloem toe, is het te droog, nog een klein beetje .
    Laat het deeg nu afgedekt met een (natte)doek ongeveer in 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  5. Het deeg is voldoende gerezen als je er met je vinger een gat in kunt prikken en het gat open blijft.
    Stort het deeg op het werkblad.
  6. Bestrooi het werkblad met een heel klein beetje bloem.
    Pak een stuk deeg aan de zijkant, trek er een klein beetje aan en vouw het naar binnen.
  7. Doe dit totdat je de hele bal deeg hebt gedaan.
  8. Laat het geheel nu 15 minuten rusten.
    Vet een bakvorm in met wat archidaolie.
  9. Rol met een deegroller het deeg uit tot een rechthoek, even breed als het bakblik.
  10. Goed en stevig oprollen en de naad met je vingers dichtknijpen en leg het deeg met de naad naar beneden in het bakblik.
    Dek het bakblik af met een (natte)theedoek en laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen.
  11. Het deeg is voldoende gerezen als je er ligt op drukt en het veert zachtjes terug.
    Verwarm de oven voor op 220 graden.
    Bak het brood op de onderste richel 15 minuten op 220 graden.
  12. Verlaag daarna de temperatuur naar 200 graden en bak het nog eens 20 minuten.
    Haal het brood direct uit het bakblik en laat het afkoelen op een rooster.
    Pas als het helemaal is afgekoeld kun je het brood snijden.
25
25
25

Variaties op Speltbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Speltbrood
VariatieAantalGang
Speltbrood2Broodgerechten
Bruin speltbrood met pijnboompitten1Broodgerechten
Volkoren speltbrood zonder kneden1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
20 kcal
1%20 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%2 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speltbrood