Spijsbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg, de rozijnen/ en bigareaux toe en meng alles goed door elkaar.
Meng vervolgens de met 1 ei goed door elkaar. - Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.
Rol het deeg uit tot een flinke lap. - Rol van de spijs een soort worst en leg deze op het deeg.
- Vouw/rol het deeg om de spijs heen , kluts het 2e ei met een scheutje koffie melk en bestrijk hiermee het brood.
- Bestrooi evt met amandel-schaafselen.
Bak het brood vervolgels zoals aangegeven op de verpakking.
Eet smakelijk!!!
Dit is een traditioneel broodgerecht met o.a. - kerst en pasen.
Dan ook wel bekend onder de naam kerststol/paasstol.
Lekker met (room)boter.
Variaties op Spijsbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spijsbroodjes | 1 | Zoetigheden voor de kleintjes |
Winterse spijsbroodjes | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in koffiemelk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- noten, amandelspijs, amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in koffiemelk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in koffiemelk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 190 kcal | 9% | 760 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |