Spinaziesoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de en kook ze of neem een pakje iglo .
  2. Verse laten uitlekken en fijn pureren.
  3. Pel de en knoflook en snijd ze fijn.
  4. Smelt de boter in een pan, fruit de en knoflook glazig.
  5. Roer de erdoor, giet de erbij en breng de vloeistof aan de kook.
  6. Roer met een houten lepel de vaste bestanddelen van de bodem en de rand en klop de soep met een garde glad.
  7. Roer de spinaziepuree met de door de soep en breng deze op smaak met , peper, nootmuskaat.
  8. Soep opdienen met geprakt hard gekookt ei.
  9. Als de soep niet op gaat, kunt u beter de op het bord serveren.
25
25
25

Variaties op Spinaziesoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spinaziesoep
VariatieAantalGang
Spinaziesoep3Soepen
Romige spinaziesoep1Warm
Venkel-spinaziesoep met vis1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • spinazie en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kruiden en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Spinaziesoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit recept is een topper, altijd succes. Alleen wok ik de bladspinazie-gebruik 1 ui en 4 tenen knoflook meer. En soms maak ik de bouillon van droge witte wijn! Als verrassend lunch gerecht is het ook ... Lees reactie
Mieke 24 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
121 kcal
6%484 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinaziesoep