Spongecake (Luchtige cake)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  2. Klop de tesamen met de dooiers en de in een kom.
  3. Zet de kom in een steelpan met heet .
  4. Zorg ervoor dat deze kom de bodem van de pan niet raakt.
  5. Temper het vuur en zorg ervoor dat het niet kookt.
  6. Klop dit mengsel voortdurend totdat het warm is geworden.
  7. Als het warm genoeg geworden is (dit is als er langzaam 1 druppel van een lepel afvalt), dan het mengsel verder kloppen totdat het in volume is toegenomen (gebruik een mixer).
  8. Dan de , de en het extract toevoegen en dit er voorzichtig doorheen kloppen.
  9. Vet een springvorm in met en bedek de bodem met bakpapier.
  10. Doe vervolgens het beslag in de springvorm en bak dit af in de reeds voorverwamrde oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten of dat je ziet dat de cake lichtbruin gebakken is en aan de rand van de springvorm is ingekrompen.
  11. Haal dan de cake uit de oven en verwijder de cake uit de springvorm.
  12. Laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Spongecake (Luchtige cake) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Moet maken het is super slecht recept
Pien 21 augustus 2017
Voor welke diameter is dit recept?
Ann 17 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
225 kcal
11%2250 kcal
Vetten
14 g.
20%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spongecake (Luchtige cake)