Stampot paksoi met champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de geschilde in stukken.
  2. Verwijder lelijke bladeren van de .
  3. Snijd de bladeren en stelen in smalle repen.
  4. Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne ringentjes.
  5. Snijd de schoongeborstelde in plakjes.
  6. Doe de in de pan en voeg zoveel water toe dat ze voor de helft onderstaan.
  7. Doe een beetje in de pan.
  8. Kook de ongeveer 15 min.
  9. Doe dan de reepjes bij de aardappelen.
  10. Kook de groenten nog eens een minuut of 5.
  11. Controleer of de aardappelen gaar zijn.
  12. De gesneden stelen van de zijn dan nog knapperig.
  13. Giet de groente af.
  14. Zet de pan op een warmhoudplaatje.
  15. Bak, terwijl de koken, de champignonsplakjes.
  16. Verhit de in een koekenpan en bak de snel knapperig en bruin.
  17. Bestrooi ze met een beetje .
  18. Stamp de en de door elkaar.
  19. Schep de uiringetjes en gebakken met de jus door de stamppot.
  20. Breng de stamppot op smaak met en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stampot paksoi met champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Mijn vrouw en ikzelf zijn anders gaan eten op advies dokter, nu hebben wij paksoi gedaan mat kip en rijst maar we willen wel iets gevarieerder gaan eten vandaar mijn interesse in verschillende recepte... Lees reactie
J.de Vries 26 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%344 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stampot paksoi met champignons