Stroopwafels

Ingrediënten

+ -
print

Voor de wafels:

Voor de stroop:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Maak van de wafelingrediënten een dik deeg door alle ingrediënten te kneden.
  2. Laat het deeg 45 minuten rijzen, liefst op een vochtig-warme plek.
  3. Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  4. Bereiding van de vulling:
  5. Verwarm de en meng de andere ingrediënten er door.
  6. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
  7. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijd de wafel open wanneer die nog warm is.
  8. Belangrijk is, laat het niet te lang liggen de wafel moet warm verwerkt worden.
  9. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.
25
25
25

Variaties op Stroopwafels

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stroopwafels
VariatieAantalGang
Stroopwafelsouffle2Nagerechten
Souffle van stroopwafels1Taart en gebak
Appeltaart met hazelnoten en stroopwafels1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, stroop, stroop
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop en stroop
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (12)

Stroopwafels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 12 recensies
RESET

Er staat in het recept, dat je melk toevoegt. Maar hoeveel is dat ongeveer?
Michiel 3 december 2017
Kan ik ook buitenlandse stroop gebruiken? Wij wonen niet in nederland.
Antonia 28 februari 2014
Deze stroopwafels zijn lekker.
Marcha Vlasma 29 oktober 2013
Een kennis van mij heeft een professioneel wafelijzer (dat met een timer zodat het ijzer zelf open en dichtgaat) en hij gebruikt 50 gram deeg/stroopwafel. Als ik alle ingredienten bij elkaar optel, is... Lees reactie
Astrid 5 augustus 2013
Hoeveel stroopwafels haal je uit een kilo deeg?
Peter 2 juni 2013
Hoeveel wafels krijg je uit dit recept?
Lotte 29 mei 2013
Hoeveel stuks krijg je voor een portie?
Niels 29 januari 2013
Een kwestie van goed lezen Marjolein. Het staat er duidelijk! Verwarm de stroop en meng de andere ingrediënten (dus boter, basterdsuiker en kaneelpoeder) erdoor. Dus gewoon nog een keer proberen. Eet ... Lees reactie
Dick 26 januari 2013
Je kan hier Zeeuwse meisjestroop voor gebruiken.
3 januari 2013
Het recept klopt niet, wij hadden de stroop door het beslag gedaan , zoals beschreven. En achteraf blijkt de stroop gemengt te moeten worden met basterdsuiker voor de vulling. Kortom: onduidelijk re... Lees reactie
Marjolijn 30 augustus 2012
Welke stroop kan men hiervoor gebruiken?
Linssen 14 juni 2012
Ik houd van stroopwafels. Mmm lekker.
Onbekend 10 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1646 kcal
82%6584 kcal
Vetten
61 g.
88%244 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
307 g.
118%1228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stroopwafels