Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-abrikozentaart recept
Appel-abrikozentaart recept

Appel-abrikozentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Wel de abrikozen enn de rozijnen minstens een uur in water. Laat de abrikozen uitlekken en snijd ze in stukjes. Laat de rozijnen uitlekken. Verwarm de oven voor op 190C. Smeer de taartvorm in met zonnebloemolie. Schil de appels en snijd ze in blokjes, besprenkel ze met citroensap. Roer de rozijnen, abrikoos, marmelade en het kaneel door de appel. Bereiden: Haal het croissantdeeg uit de blikjes. Laat het deeg aan elkaar vast zitten. Bedek bodem en zijkanten van de vorm met het deeg. Druk de naden tegen elkaar aan. Doe de appelvulling in de vorm. Vouw het deeg dat over de rand hangt terug over de vulling. Bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven. De taart is klaar als het deeg licht bruin en knapperig is. Haal de taart uit de oven, snijd de deegrand los van de vorm en verwijder de vorm. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-abrikozentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven