Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-cheesecake recept
Appel-cheesecake recept

Appel-cheesecake


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Was de appels en snijd ze in parten. Doe ze in een pan en schenk de wijn erbij. Vul aan met water tot de appels net onder staan. Voeg de suiker, kaneel, laurier en kruidnagel toe en breng alles aan de kook. Laat de appels 10 minuten koken op laag vuur tot ze zacht zijn en je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
Giet de appels af en verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de cruesli met de boter in een keukenmachine of kneed met je handen tot het een deegbal wordt.
Druk het deeg uit op de bodem van het bakblik. Zorg dat het overal even dik is.
Vet de rand van de vorm in met een beetje boter. Mix de roomkaas met de eieren, de room, suiker, citroenrasp en het sap tot een egaal beslag en giet het op het deeg.
Druk de appelpartjes erin met de schil naar boven. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-cheesecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appel-cheesecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Zijn 8 appels niet erg veel?
    Petra gaf dit recept op 18 november 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven