Appelcake
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Appelcake recepten
- Bereiden
- Kookboek van maritza
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Laat de boter smelten in de micro of op een zacht vuurtje (boter mag niet heet zijn).
- Werk de suikers, eierdooiers en de bloem onder elkaar.
- Klop het eiwit op tot het stijf is.
- Meng het bij het deeg.
- Schil en snijd de in kleine stukjes en strooi er goed wat bloem over.
- Zorg dat de appeltjes goed bedekt zijn met een fijn laagje bloem (zo zinken ze niet op de bodem bij het bakken.
- Meng de bij het deeg.
- Verwarm uw oven voor op 175 graden C.
- Neem een grote ovenschotel.
- Leg er een bakpapier in.
- Doe alles in de ovenschotel (rechthoekige grote) en zet in de oven 1.15 minuten op 160 graden C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelcake met rum445m
-
Recept
Appelcake41u30m
-
Recept
Appelcake41u15m
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
-
Recept
Ierse appelcake41u30m
-
Recept
Appelcake420m
Variaties op Appelcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelcake | 12 | Taart en gebak |
Sinaasappelcake | 1 | Taart en gebak |
Romige appelcake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 470 kcal | 23% | 7050 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 150 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 18% | 45 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 30 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 13% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 495 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 44 g. | 49% | 660 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 30 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |