Basis voor bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verdeel de in 4/5 en 1/5 deel.
  2. Zeef de .
  3. Druk het grootste deel van de tussen bakpapier tot een lap van 3 cm dik.
  4. Vermeng de rest van de met de , en en kneed het een soepel deeg.
  5. Bestuif het werkblad met en rol de deegbal van het midden uit met 4 flappen aan het deeg.
  6. Leg de boterplak in het midden en vouw de flappen hier overheen.
  7. Rol het deeg uit tot een langwerpige flap van 8 mm.
  8. dikte.
  9. Vouw deze flap in drieën op, draai het deeg een kwart slag en rol het in dezelfde richting maar voor het deeg een kwart slag gedraaid weer uit tot een langwerpige lap van 5 mm.
  10. dikte.
  11. Vouw de flap wederom in drieën en verpak het in plastic folie.
  12. Laat het 2 uur rusten in de koelkast.
  13. Een goed gezet bladerdeeg zal bij het bakken luchtig worden.
  14. Zorg wel met het bewerken van het deeg dat de bladerstructuur niet veranderd.
  15. Zonodig de vormpjes met deeg in de koelkast zette om de ergste krimp te laten verdwijnen.
  16. Bladerdeeg dient in een voorverwarmde oven op 190 graden C.
  17. gaar en bros gebakken te worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
511 kcal
25%2044 kcal
Vetten
62 g.
89%248 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Basis voor bladerdeeg