Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boterkoek met amandelspijs recept
Boterkoek met amandelspijs recept

Boterkoek met amandelspijs


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Boterkoekvorm zijkanten invetten
Bakpapier op de bodem leggen.
Ei los kloppen.
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
Basterdsuiker, zout en boter door elkaar kneden.
Bloem zeven, toevoegen en mengen
Spijs vermengen met het halve ei.
Deeg in tweŽen delen.
Halve deeg op de bodem verdelen.
Spijs aanmaken met het halve ei en de citroensap.
Dit verdelen over de bodem en 1 cm van de rand vrijhouden.
Deeg uitrollen ter grootte van de boterkoekvorm.
Deeg er boven op leggen en iets aandrukken.
2 x bestrijken met losgeklopt ei.
Met vork ruitvorm op deeg maken.
In het midden van de oven zetten.
In 30 minuten lichtbruin bakken (niet langer!).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boterkoek met amandelspijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven