Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade-perentaart met schuim recept
Chocolade-perentaart met schuim recept

Chocolade-perentaart met schuim


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een springvorm in en strooi er bloem overheen. Laat de peren uitlekken. Hak de chocolade grof, smelt 100 gram chocolade au bain marie en laat 5 minuten afkoelen. Splits 2 eieren. Roer 125 gram boter, 100 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème. Roer er na elkaar de gesmolten boter, de eidooiers en 2 eieren een voor een doorheen. Meng de maizena, de cacao en het bakpoeder door de bloem. Roer het met de melk kort door het beslag. Bekleed de taartvorm met het deeg. Druk de halve peren met de platte kant naar beneden lichtjes het deeg in. Bak de taart ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Klop 2 eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 125 gram suiker toe. Bestrijk de taart rijkelijk met eiwit. Laat 1 cm vrij aan de rand. Bak de taart ca. 2 5 minuten verder in de oven op dezelfde temperatuur. Smelt 50 gram chocolade, druppel de chocolade met een lepel over de taart. Garneer met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-perentaart met schuim recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven