Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetaart met overheerlijk glazuur recept
Chocoladetaart met overheerlijk glazuur recept

Chocoladetaart met overheerlijk glazuur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Smeer de vorm in met boter en bestuif deze met bloem. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker tot het een bleekgeel mengsel is. Smelt de in stukjes gebroken (pure) chocolade met de boter au bain marie. De chocolade moet helemaal smelten. Het moet een glad mengsel worden. Roer de gesmolten chocolade door het mengsel van ei en suiker. Voeg 60 gram bloem toe met het bakpoeder. Schenk de cognac erbij. Klop de eiwitten stijf. Schep het eiwitschuim voorzichtig door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en bak de taart ongeveer 25 minuten. Laat de taart afkoelen na het bakken. Maak het glazuur: verhit de room in een pannetje tot het kookpunt. Voeg de in stukjes gebroken (melk) chocolade toe. Kook het mengsel 1 minuut bij lage temperatuur, blijf roeren. Zet het weg om af te koelen.

Serveersuggesties

Je kunt deze taart ook in een platte vierkante ovenschaal bakken, dan kun je hem later in vierkanten snijden zodat je brownies hebt. Je kunt eventueel met behulp van vormpjes en poedersuiker er vormpjes opmaken. Zelf koop ik altijd chocolade gezichtjes/poppetjes/kerstboompjes bij Jamin en leg deze op ieder stuk taart. Bij het toevoegen van het eiwitschuim is het het beste om het beslag voorzichtig om te scheppen. Er kunnen best wat eiwitschuim "bubbels" blijven zitten in het beslag. Na het bakken zijn dit kleine knapperige bolletjes in de taart. De beste manier om het glazuur netjes te verspreiden is de achterkant van een groot mes te gebruiken. Zo kun je het glad uitstrijken over de taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetaart met overheerlijk glazuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven