Citroentaart

Ingrediënten

+ -
print

Materialen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Taartvorm
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Bereiden:
  2. Splits 1 ei en gebruik alleen de dooier.
  3. Meng in een kom de bloem en 2 eetlepels met een mespunt zout.
  4. Voeg de dooier, de boter en 1 eetlepel water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal.
  5. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  7. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem.
  8. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm.
  9. Bekleed de taartvorm met het deeg.
  10. Leg bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling.
  11. Bak de taartbodem in 15 minuten lichtbruin en stevig.
  12. Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog 10 minuten.
  13. Rasp de schil van 1 schoongeboende citroen.
  14. Pers beide uit.
  15. Klop het eiwit van het gesplitste ei met de 2 andere los met de rest van de .
  16. Roer het citroensap, het citroenrasp en de erdoor.
  17. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.
  18. Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in 30 minuten stevig worden.
  19. Laat afkoelen en bestrooi met de .
25
25
25

Variaties op Citroentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroentaart
VariatieAantalGang
Citroentaart4Nagerechten
Honing-citroentaart1Taart en gebak
Appel-citroentaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
597 kcal
29%2388 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroentaart