Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroentaartjes uit een beker recept
Citroentaartjes uit een beker recept

Citroentaartjes uit een beker


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet 10 ovenvaste mokken of bekers met een inhoud van 200 milliliter goed in en bestrooi met amandelschaafsel. Houd 1 eetlepel amandelschaafsel achter. Schep de crème fraiche in een kom. Smelt de boter op laag vuur. Roer de geraspte citroenschil en 2 eetlepels sap door de boter. Klop de eieren met de vanillesuiker, de suiker en een snufje zout in 8 minuten schuimig. Meng de crème fraiche en de boter door de eiermassa. Zeef de bloem en spatel hem samen met het bakpoeder door de eiermassa. Vul de vormen en bstrooi met de rest van de amandelen. Bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C. De baktijd is afhankelijk van de dikte en de grootte van de vorm. Laat de taartjes ca. 10 minuten afkoelen. Maak de taartjes los met een satéprikker en zet ze op een schaal. Meng 125 gram poedersuker met 8 eetlepels citroensap en druppel het over de taartjes. Laat ze afkoelen en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroentaartjes uit een beker recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven