Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Peren Tarte Tatin recept
Peren Tarte Tatin recept

Peren Tarte Tatin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng 100 gram boter met 50 gram suiker met de mixer. Voeg vervolgens het ei en de bloem toe. Mix tot er een goede deegbal ontstaat. Verpak de deegbal in huishoudfolie en leg hem 45 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter met de rest van de suiker in de huishoudpan tot een bruine karamel. Schenk het mengsel in de bakvorm. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. Rol het deeg uit met de deegroller tot een lap die 2 mm groter is dan de bakvorm. Bedek de peer ermee en stop de rand goed in. Bak de taart 25 minuten in de oven. Meng de vanillesuiker met de creme fraiche in een kom. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer de taart lauwwarm met de vanille/cremefraiche-creme.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit peren tarte tatin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Peren Tarte Tatin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb deze tarte tatin gemaakt met de peren uit mijn eigen tuin en hij was echt heerlijk! De familie heeft ook genoten want ik heb en de peren en het recept door moeten geven. Ikzelf heb de peren nog... Lees reactie
    Mirjam gaf dit recept op 26 oktober 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven