Tarte Tatin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Taart en gebak
- Tarte tatin recepten
- Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- 1 reviews
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Verdeel de , die op kamer temperatuur moet zijn, in een portie van 100 gram, 30 gram en 200 gram.
- Roer de portie van 200 gram zacht.
- De 30 gram kunt u langzaam in een pannetje laten smelten.
- De 100 gram verdeelt u over de bodem van de taartvorm.
- Strooi 50 gram over de in de vorm.
- Strooi er wat over.
- Schil de en snijd ze in partjes, ca. 16 per appel.
- Leg ze even op een vel keukenpapier en laat ze iets drogen.
- Schik de partjes in de vorm.
- Als alle partjes er laag over laag in de vorm liggen, druk ze dan wat aan en strooi er weer 50 gram over, wat en tot slot de gesmolten .
- Zet de vorm in een op 240 graden C.
- voorverwarmde oven en laat de appeltjes met de ca. 20 minuten carameliseren.
- Als de licht verkleurt is, haalt u de vorm uit de oven.
- Tijdens die 20 minuten kunt u het deeg voor de bodem maken.
- Stort de op een werkblad en meng het , wat en de zacht geroerde met de .
- Houd een beetje apart voor het deeg af te dekken bij het uitrollen.
- Kneed het deeg soepel en doe er eventueel wat water bij.
- Rol het deeg uit en leg het deeg op de in de vorm.
- Plaats de vorm terug in de oven en verlaag de temperatuur naar ca. 210 graden C.
- Haal na 30 minuten de vorm uit de oven en draai hem om op een taartschaal.
- Laat iets afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tarte Tatin41u
-
Recept
Tarte-tatin41u15m
-
Recept
Tarte Tatin41u
-
Recept
Taart Appel Tarte Tatin42u50m
-
Recept
Tarte Tartin41u
-
Recept
Peren Tarte Tatin430m
Variaties op Tarte Tatin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tarte Tatin | 3 | Hartige taarten |
Peren Tarte Tatin | 1 | Taart en gebak |
Tarte Tatin van vijgen, port en geitenkaas | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Tarte Tatin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 318 kcal | 15% | 2544 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 280 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |