Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perziktaart recept
Perziktaart recept

Perziktaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed 200 gram bloem, 100 gram koude boter in stukjes, de suiker en het ei tot een glad deeg. Zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.
Snijd de perziken in dunne schijven en bedruppel ze met het citroensap. Rol het deeg op een beetje bloem rond uit (doorsnede 30 cm). Vet een taartvorm met uitneembare bodem (doorsnee 26 cm) in met een beetje boter en bekleed de bodem met het deeg. Verdeel de amandelen over het deeg, verdeel de perziken dakpansgewijs over het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en bak de taart in ca. 30 minuten gaar. Neem na ca. 15 minuten uit de oven, bestrijk met de abrikozenjam en strooi de pijnboompitten er overheen. Bak dan nog 15 minuten verder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perziktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven