Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoendessert met romige wisky-topping recept
Pompoendessert met romige wisky-topping recept

Pompoendessert met romige wisky-topping


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de pompoen doormidden en verwijder met een grote lepel de zaadlijsten. Laat de pompoen in de oven 180 graden in ongeveer 40 minuten zacht worden. Haal de pompoen uit de oven en haal het vlees of met een lepel uit de schil of trek de schil eraf. Pureer het vruchtvlees en weeg 500 gram af voor verder gebruik. Hak de paranoten grof. Smelt 200 gram boter, 150 gram suiker en 1 eetlepel stroop in een pan. Haal de pan van het vuur als de suiker is opgelost, en roer de pecannoten erdoor. Vet een diepe bakplaat of braadslee in en bekleed met bakpapier. Spreid er de massa gelijkmatig over uit. Verwarm de oven voor op 150 graden. Zeef de bloem, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de nootmuskaat in een kom. Doe de rest van de boter in een tweede kom en klop op de hoogste stand van de mixer licht en luchtig. Voeg de rest van de suiker en stroop toe en blijf kloppen. Voeg het bloemmengsel toe. Voeg de eiren een voor een toe en roer na elk ei circa 30 seconden. Roer langzaam de pompoenpuree er door en voeg de hazelnoten toe. Verdeel het deeg over het notenmengsel in de vorm. Bak de taart in circa 50 minuten in het midden van de oven gaar is. Het stokje moet er droog uitkomen. Laat de taart in de vorm afkoelen en draai voorzichtig op een bord om. Snijd in vierkanten, driehoeken of diamanten. Klop de mascarpone met een elektrische mixer luchtig. Roer de poedersuiker, de wiskey en de zaadjes van het vanillestokje erdoor. Giet het mengsel in een spuitzak en verdeel het decoratief over het nog warme pompoendessert.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoendessert met romige wisky-topping recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven