Pompoendessert met romige wisky-topping

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spuitzak
  • Braadslee
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de doormidden en verwijder met een grote lepel de zaadlijsten.
  2. Laat de in de oven 180 graden in ongeveer 40 minuten zacht worden.
  3. Haal de uit de oven en haal het vlees of met een lepel uit de schil of trek de schil eraf.
  4. Pureer het vruchtvlees en weeg 500 gram af voor verder gebruik.
  5. Hak de paranoten grof.
  6. Smelt 200 gram , 150 gram en 1 eetlepel in een pan.
  7. Haal de pan van het vuur als de is opgelost, en roer de erdoor.
  8. Vet een diepe bakplaat of braadslee in en bekleed met bakpapier.
  9. Spreid er de massa gelijkmatig over uit.
  10. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  11. Zeef de , het , de , het en de in een kom.
  12. Doe de rest van de in een tweede kom en klop op de hoogste stand van de mixer licht en luchtig.
  13. Voeg de rest van de en toe en blijf kloppen.
  14. Voeg het bloemmengsel toe.
  15. Voeg de eiren een voor een toe en roer na elk ei circa 30 seconden.
  16. Roer langzaam de pompoenpuree er door en voeg de toe.
  17. Verdeel het deeg over het notenmengsel in de vorm.
  18. Bak de taart in circa 50 minuten in het midden van de oven gaar is.
  19. Het stokje moet er droog uitkomen.
  20. Laat de taart in de vorm afkoelen en draai voorzichtig op een bord om.
  21. Snijd in vierkanten, driehoeken of diamanten.
  22. Klop de met een elektrische mixer luchtig.
  23. Roer de , de wiskey en de zaadjes van het erdoor.
  24. Giet het mengsel in een spuitzak en verdeel het decoratief over het nog warme pompoendessert.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stroop en bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pecannoten en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, stroop, poedersuiker, bourbon whisky
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2180 kcal
109%8720 kcal
Vetten
204 g.
291%816 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
63 g.
24%252 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
87 g.
97%348 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoendessert met romige wisky-topping