Rabarberkoek met amandelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
    Schil de en snijd hem in stukken van 1,5 cm centimeter.
    Maak eerst de crumble.
    Meng de , het , het en de .
    Meng de gesmolten met het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig deeg.
    Laat afkoelen in de koelkast.
    Meng de met de en laat een uurtje trekken.
    Maak het deeg.
    Klop de met de , de (op kamertemperatuur), de geraspte en een snuifje schuimig.
    Meng de , het zetmeel en het .
    Zeef het bloemmengsel bij het eimengsel.
    Roer tot een glad beslag.
    Bekleed een vierkant bakblik met ingevet bakpapier.
    Strijk daarover het deeg uit.
    Verdeel de over het deeg.
    Bak het 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
    Bestrooi de koek met de crumble en bak nog eens 30 minuten.
    Laat de koek afkoelen, verdeel in stukken en bestrooi met .
25
25
25

Variaties op Rabarberkoek met amandelen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rabarberkoek met amandelen
VariatieAantalGang
Rabarberkoek met amandelen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker, poedersuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1766 kcal
88%7064 kcal
Vetten
113 g.
161%452 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
111 g.
43%444 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
150 g.
166%600 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarberkoek met amandelen