Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (18 cm doorsnede en 8 cm hoog) in.
    Smelt 50 gram op laag vuur.
  2. Maak de kokjes fijn met de keukenmachine of blender.
  3. Meng 125 gram koekjes met de gesmolten .
    Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan tot een taartbodem.
  4. Zet de springvorm ca. 15 minuten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  5. Roer de , de kwark, de , het citroensap, de geraspte citroenschil, de en het door elkaar.
  6. Houd 1 eetlepel koekjes apart en roer de rest door het ricottamengsel.
  7. Strijk het mengsel over de taartbodem in de springvorm.
  8. Bak de taart ca. 50 minuten in de oven en laat in de vorm afkoelen.
    Klop de stijf en voeg daarbij geleidelijk de en de slagroomversteviger toe.
  9. Meng de er doorheen.
    Bestrijk de taart met de en zet ca 30 minuten in de koelkast.
    Maak de schoon en halveer ze eventueel.
  10. Verdeel de over de taart en druk ze wat in de .
    Verwarm de lauwwarm en strijk hem door een zeef.
  11. Bedruppel de met de jam.
  12. Bestrooi de rand van de taart met de rest van de koekjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, ricotta, magere kwark, slagroom, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, magere kwark, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
173 kcal
8%1384 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
16%112 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ricottakwarktaart met aardbeien