Romige appelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca 32 x 39 cm min 3,5 cm diep) in.
  2. Was de en dep ze droog.
  3. Meng de met de en laat even intrekken.
    Meng 400 gram , 75 gram , 1 zakje , een snufje en 75 gram in stukjes door elkaar.
  4. Verwarm de lauwwarm, verbrokkel de en los hem op in de .
  5. Meng de gistmelk en 1 ei door het bloemmengsel en kneed het met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
  6. Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plaats.
    Kneed het deeg op een beetje met de hand door, bestrooi het deeg met een beetje en rol het uit in het bakblik.
  7. Druk het deeg daarbij in de hoeken goed aan en druk de randen een beetje omhoog.
  8. Laat afgedekt ca. 15 minuten rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Roer de crème fraiche, 3 , 50 gram en 1 zakje kort door elkaar.
  10. Schil de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de in parten.
  11. Verdeel de dakpansgewijs over het deeg en druk ze licht aan.
  12. Bestrooi met 3 eetlepels en verdeel de erover.
  13. Giet het roommengsel erover.
  14. Bak het gebak 25-30 minuten in de oven en laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%3240 kcal
Vetten
4 g.
6%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
6%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige appelcake