Romige Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van paviljoen
- 1 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Meng (in de keukenmachine) de , het , 125 gram suiker, de boter en het ei tot een soepel deeg.
Vet een springvorm (doorsnede ca. 26-28 cm) in en druk het deeg in de vorm uit met een hoge opstaande rand.
Schil de en snijd elke appel in 8 partjes.
Zet de appelpartjes rechtop dicht tegen elkaar aan in de vorm.
Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de suiker en de in 2 deciliter room tot een glad mengsel.
Breng in een pan de rest van de room aan de kook.
Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het geheel op zacht vuur al roerende even doorkoken tot een dikke vla.
Schenk de vla over de .
Bak de appeltaart onderin de oven ca. 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 14 uur in de koelkast koud worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Romige appeltaart42u25m
-
Recept
Romige appeltaart41u10m
-
Recept
Appeltaart41u10m
-
Recept
Appeltaart met vanilleroom445m
-
Recept
Havermout appeltaart410m
-
Recept
Romige Kruimelappeltaart42u15m
Variaties op Romige Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Romige appeltaart | 2 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Romige Appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 119 kcal | 5% | 1428 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 300 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |