Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taart Aardbeien met poedersuiker recept
Taart Aardbeien met poedersuiker recept

Taart Aardbeien met poedersuiker


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk met open gesneden vanille stokje langzaam aan de kook. Klop 3/4 van de suiker met de eidooier en een snuifje zout lichtgeel en roer er de bloem door. Schenk al roerend de kokende melk bij het eiermengsel. Giet dit mengsel terug in de pan en laat het al roerend op een klein vuur binden. Roer in een koud waterbad de vla koud. Klop de slagroom lobbig en spatel dat door de koude vla en zet weg. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol het bladerdeeg iets uit tot 12 cm. Snijd ieder plakje in 3 gelijke lapjes en leg deze op bakplaat bekleed met bakpapier. Prik de plakjes met een vork in en bak ze in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Snijd de aardbeien in plakjes. Bestrijk 4 plakjes met de creme en verdeel er de aardbeien over. Bestrooi de aardbeien met wat suiker. Herhaal dit nog 2 keer en leg de plakjes met aardbei op elkaar en eindig met een plakje bladerdeeg. Bestrooi ze ruim met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit taart aardbeien met poedersuiker recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven