Tijgerbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor het tijgerpapje:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor het en kneed 20 minuten.
  2. Bedek het met een vel plastic en laat 30 minuten rijzen.
  3. Maak ondertussen het tijgerpapje.
  4. Meng het warme met het .
  5. Laat afkoelen en voeg dan de en de toe.
  6. Roer goed.
  7. Voeg na een half uur het en de toe en roer goed.
  8. Druk het plat met de handen.
  9. Verdeel het in 16 stukjes van 50 g en maak ze bolvormig.
  10. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met het tijgerpapje.
  11. Laat 20 minuten rijzen en bestrijk opnieuw overvloedig met het tijgerpapje.
  12. Laat nog 20 minuten rijzen.
  13. Bak de 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220° C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • broodjes, gist, paneermeel, gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodjes en deeg
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in broodjes
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in broodjes en paneermeel
  • broodjes, deeg, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in broodjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in broodjes en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tijgerbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Prima recept met verse gist. Vandaag gebakken en veel succes gehad. Prachtige tijgerkorst. Wel iets langer gebakken want we zaten heerlijk in de tuin en waren de oven even vergeten 😉. Maar de... Lees reactie
B. Schutz 28 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1247 kcal
62%4988 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
243 g.
93%972 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tijgerbroodjes