Tomaten-puntpeper prutje
- Herkomst Turkije
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van caatje72
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de puntpeper over de lengte open maar laat het kopje met steeltje eraan zitten.
- Maak de pepers zou goed mogelijk vrij van de zaadjes.
- Doe een laagje in een dikke koekenpan en laat het heet worden.
- Leg de pepers erin en keer ze regelmatig om net zolang totdat ze echt bruin (bijna zwart) uitzien.
- Ondertussen snijdt u de in plakjes of blokjes en doe dat bij de pepers (hittebron even wat lager zetten).
- Snijd de tomaten in blokjes en doe dat bij de rest in de pan.
- Nu is het een kwestie van voorzichtig roeren totdat het geheel als een dikke soep uit ziet.
- Proef en voeg toe naar smaak.
- Zet de pan op tafel, pluk een stuk van het brood en smullen maar!
- De pepers kun je nu aan hun steeltje oppikken en als een haring opeten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- turks brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in turks brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in turks brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in turks brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in turks brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in turks brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in turks brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 120 kcal | 6% | 480 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |