Tomatentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Meng de en het op het werkoppervlak.
  2. Maak een kuiltje in het midden.
  3. Doe daar de , 1 eetlepel water en in.
  4. Bedek het mengsel met .
  5. Kneed er vanuit het midden met de vingertoppen een soepel deeg van.
  6. Als het deeg plakkerig wordt, laat dan een tijdje koud worden in de koelkast.
  7. Rol het deeg uit op een met bestoven werkvlak en bedek daarmee een ingevet taartblik van 24 cm doorsnede.
  8. Prik de bodem met een vork meermalen in.
  9. Bak het deeg 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  10. Zet even apart.
  11. Haal intussen de velletjes van de .
  12. Snijd de door en leg de gesneden kant naar boven.
  13. Strooi er wat en over en laat intrekken.
  14. Rasp de kaas en meng de met de crème fraiche, en erdoor.
  15. Bestrooi de taartbodem met en verdeel de erover met de gesneden kant naar beneden.
  16. Verdeel het kaasmengsel erover en bak de taart 30-35 minuten in de oven.
  17. Serveer koud of warm.
25
25
25

Variaties op Tomatentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tomatentaart
VariatieAantalGang
Tomatentaartjes2Voorgerechten
Spaanse tomatentaart2Hartige taarten
Krokante tomatentaartjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
492 kcal
24%2952 kcal
Vetten
36 g.
52%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatentaart