Tomatentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Tomatentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Meng de en het op het werkoppervlak.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Doe daar de , 1 eetlepel water en in.
- Bedek het mengsel met .
- Kneed er vanuit het midden met de vingertoppen een soepel deeg van.
- Als het deeg plakkerig wordt, laat dan een tijdje koud worden in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bestoven werkvlak en bedek daarmee een ingevet taartblik van 24 cm doorsnede.
- Prik de bodem met een vork meermalen in.
- Bak het deeg 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Zet even apart.
- Haal intussen de velletjes van de .
- Snijd de door en leg de gesneden kant naar boven.
- Strooi er wat en over en laat intrekken.
- Rasp de kaas en meng de met de crème fraiche, en erdoor.
- Bestrooi de taartbodem met en verdeel de erover met de gesneden kant naar beneden.
- Verdeel het kaasmengsel erover en bak de taart 30-35 minuten in de oven.
- Serveer koud of warm.
Variaties op Tomatentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tomatentaartjes | 2 | Voorgerechten |
Spaanse tomatentaart | 2 | Hartige taarten |
Krokante tomatentaartjes | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 492 kcal | 24% | 2952 kcal |
Vetten | 36 g. | 52% | 216 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |