Tortilla de patatas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine stukjes van maximaal 2 cm.
  2. Neem een diepe koekenpan en vul deze met voldoende zodat de aardappelstukjes kunnen zwemmen.
  3. Verwarm de olie en voeg de aardappels toe.
  4. De aardappels worden als het ware gekookt in de , zet het vuur dus niet al te hoog.
  5. Het is niet de bedoeling dat de aardappels bruin worden!
  6. Snijd de in stukjes en pers of snijd de knoflook.
  7. Klop de in een schaal, voeg naar smaak toe.
  8. Zodra de aardappels bijna gaar zijn, voeg je de en knoflook toe.
  9. Als de glazig begint te worden, schep je met een schuimspaan alles uit de pan in de schaal met het ei.
  10. Roer alles goed door elkaar.
  11. Verwijder bijna alle olie uit de pan (niet weggooien dat is zonde).
  12. Schep het aardappel/ei mengsel in de pan en sluit de pan eventueel af met een deksel.
  13. Laat het geheel zachtjes bakken tot de bovenkant begint te stollen.
  14. Dek met een bord de pan af en draai de tortilla op het bord.
  15. Laat de tortilla vervolgens weer in de pan glijden en bak de andere kant.
  16. Deze kant hoeft nog maar een paar minuten gebakken te worden.
  17. Laat nu de tortilla op een schoon bord glijden.
  18. Snijd partjes uit de 'taart' en serveer met stokbrood.
  19. Kan zowel koud als warm gegeten worden.
  20. Voor andere formaten tortilla hou je de formule aan van 'cada dos patatas un huevo' (per 2 1 ei).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tortilla de patatas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor hoeveel personen is dit? Voor 1 persoon of voor meer?
Tortilla 4 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
237 kcal
11%948 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tortilla de patatas