Tortilla's met kip
- Herkomst Mexico
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tortilla recepten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- aan de kook brengen.
- Pan op zeer laag vuur zetten, zodat bouillon niet meer kookt.
- in bouillon in 10 min.
- laten garen.
- opensnijden en zaadjes verwijderen.
- In droge koekenpan enkele seconden roosteren.
- In stukken snijden.
- In keukenmachine rode peper met inhoud van blik tomaatstukjes, knoflook, en 100 mililiter tot gladde saus pureren.
- In koekenpan olie verhitten en saus erin schenken.
- Saus 8-10 min.
- zachtjes laten pruttelen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Intussen oven voorverwarmen op 200 °C.
- met vork in draadjes trekken.
- Tortilla's een voor een door tomatensaus wentelen.
- Kip en erover verdelen, tortilla's oprollen en naast elkaar in ingevette schaal leggen.
- Rest van saus over bovenkant uitstrijken.
- Zure en erover verdelen.
- In midden van oven tortillarolletjes in 20 min.
- bruin laten kleuren.
- Lekker met frisse salade.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tortilla's met kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tortilla's met kip en maïs | 1 | Gevogelte |
Tortilla's met kip-courgettesaus | 1 | Tapas |
Tortilla's met kip en tomaten-komkommersalade | 1 | Wraps |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 234 kcal | 11% | 936 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |