Traditioneel kerstbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak van de , het , de , de geraspte citroenschil, het , de , de lauwe en de gesmolten een soepel deeg.
  2. Laat het deeg op een tamelijk warme, vochtige, tochtvrije plaats rijzen (30 à 45 minuten).
  3. Wel de en , laat ze uitlekken en drogen.
  4. De droge en , de gesnipperde en de oranjesnippers in het deeg vouwen en erdoor kneden.
  5. Duw het deeg uit tot een dikke, ronde plak.
  6. Leg ze op een ingevet bakblik , leg de rol amandelpers ongeveer in het midden en sla het deeg zodanig dubbel dat het omgeslagen gedeelte iets kleiner is dan het onderste.
  7. Laat het deeg opnieuw rijzen (30 à 45 minuten); bestrijk het daarna dun met .
  8. Het bakblik in een zeer hete oven ( 220 °C) plaatsen, het brood gaar en bruin laten worden (30 minuten).
  9. Besprenkel het brood in de oven met vrij veel water, laat het daarna nog enige minuten in de hete oven staan en laat het op een rooster afkoelen.
  10. Intussen het brood enige keren met bestrijken en dik met gezeefde poedersuiker bestrooien.
  11. Bind ter decoratie het rode lint om het brood en steek het takje hulst ertussen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Traditioneel kerstbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

Dit recept wordt een natte boel. Beter is 500 gram bloem. Verder prima recept.
Bas 24 december 2011
Heb je dit kerstbrood ook gemaakt? lijkt mij wel goed, ik zie alleen tegen dat 2x rijzen op. Bij mij lukt dat nooit. groetjes christina57
christina57 1 januari 2008
Het lijkt mij mij een lekker recept en ik ga hem zeker maken.
akolen1924 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
851 kcal
42%3404 kcal
Vetten
39 g.
55%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
134 g.
51%536 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Traditioneel kerstbrood