Turkse pide
- Herkomst Turkije
- Categorie Broodgerechten
- Pide recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef boven een grote kom de bloem.
- Meng het erdoor en maak in het midden een kuiltje.
- Giet de , de , , yoghurt en 125 milliliter handwarm water in het kuiltje en meng het door de bloem.
- Kneed het tot er een glad en soepel deeg ontstaat.
- Leg de deegbal in iets vochtige kom en dek af met een vochtige theedoek.
- Laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het volume zich heeft verdubbeld.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
- Sla het deeg plat en rek het met de handpalmen dun uit tot een langgerekte ovale vorm van ca. 1 cm dik.
- Laat de randen iets dikker.
- Het deeg kan ook tot twee kleinere ovale broden worden gevormd.
- Vet de bakplaat licht in met en leg het deeg erop.
- Bak in het midden van de oven het brood in ca. 15 minuten gaar en licht goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pide (Turks brood)41u
-
Recept
Turkse Pizza425m
Variaties op Turkse pide
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Turkse pide op z'n Italiaans | 1 | Sandwiches |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in griekse yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 333 kcal | 16% | 1332 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 63 g. | 24% | 252 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |