Twee verschillende pizza's
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Doe 250 gram bloem, 1/2 eetlepel en 2 eetlepels olie in een kom.
- Verbrokkel de en los hem op in ruim 125 milliliter lauwwarmwater.
- Voeg het gistmengsel toe.
- Kneed het geheel eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een glad deeg.
- Laat het deeg afgedekt ca. 45 minuten op een warme plek rijzen.
- Pel en snipper 1 ui.
- fruit de ui met de in 1 theelepel hete olie.
- Voeg de toe en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met en .
- Was de spinazie grondig.
- Laat de spinazie slinken in 1 theelepel olie.
- Breng op smaak met en en , laat uitlekken.
- Maak de schoon en snijd ze in plakjes.
- Snijd de in repen.
- Laat de uitlekken en maak hem met de vork wat kleiner.
- Pel 1 ui en snijd hem in dunne ringen.
- Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 4 stukken.
- Rol de stukken apart van elkaar uit op wat bloem tot een ovale lap.
- Leg de pizza's op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bestrijk de pizza's met de en leg er spinazie op.
- Beleg 2 pizza's met en en de andere 2 met en uienringen.
- Bestrooi alle pizza's met .
- Bak de pizza's 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 382 kcal | 19% | 1528 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |