Vistompoes met roze peper-tomatenrelish

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Magnetron
  • Pan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de vispuree de olie en bak hierin de in 3 minuten per kant gaar en goudgeel.
  2. Neem de vis uit de pan, laat hem 5 minuten afkoelen en maal intussen de fijn in een keukenmachine.
  3. Haal de los met een vork.
  4. Kook de met de , en peper in de tot ze gaar zijn.
  5. Giet ze af, maar vang de op.
  6. Pureer de en roer er zoveel door dat een romige puree ontstaat.
  7. Schep alle vis voorzichtig door de puree en maak op smaak met peper en .
  8. Schep de peterselie er op het laatste moment door.
  9. Verwarm de oven voor op 180°C.
  10. Bestrijk de vellen met boter en knip ze in drie gelijke rechthoeken.
  11. Bak ze in ± 15 minuten goudbruin in de oven.
  12. Doe de vispuree in een spuitzak of afsluitbaar bakje en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  13. Bewaar het deeg op keukenpapier op een schaal in de keuken.
  14. Maak een sausje van de tomaat, tijm, roze peper, citroensap en .
  15. Breng op smaak met .
  16. Verwarm de vispuree 3 minuten in de magnetron.
  17. Maak op verwarmde borden stapeltjes van afwisselend deeg en vispuree.
  18. Lepel wat saus over elke tompouce.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in kabeljauw en forel
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
589 kcal
29%2356 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vistompoes met roze peper-tomatenrelish