Vlaams suikerbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak van alle ingrediënten behalve de parelsuiker een mooi deeg en laat dit een half uur rusten.
  2. Neem 1/3 van het deeg af.
  3. Kneed de parelsuiker (of suikerklontjes) door het overige deeg en bol dit op. (Let op:
  4. meng de NIET in de broodbakmachine door het deeg, want dit beschadigt de wand van het blik!) Maak een plak van het ongesuikerde deeg en wikkel dit rond het gesuikerde deeg.
  5. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
  6. Kerf de bovenste rand een beetje in met een scherp mes en bestrijk met losgeklopt ei.
  7. Bak op 180 graden C.
  8. gedurende 1 uur.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Vlaams suikerbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Veruit het beste recept voor suikerbrood!
Viebe 28 mei 2016
Zou je de parelsuiker kunnen vervangen door chocolade of is dit deeg daarvoor niet goed? Heb het suikerbrood al gemaakt en is heel lekker.
3 juli 2013
Een perfect brood zeer goed recept!
Walter 5 oktober 2012
Ik vind dit brood te gesuikerd en dat is pijnlijk aan de handen bij het kneden.
8 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
555 kcal
27%4440 kcal
Vetten
18 g.
25%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
100 g.
38%800 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
3%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vlaams suikerbrood