Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ceviche de camaron (ceviche van scampis) recept
Ceviche de camaron (ceviche van scampis) recept

Ceviche de camaron (ceviche van scampis)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Reinig de scampis (bewaar de schilden en de hoofden), verwijder het darmkanaal.
Kook een halve lieter water met wat peper, zout, selder,chilepeper, ui en look, de hoofden en de schilen van de scampis) voeg je scampis toe en verwijder de scampi's eens ze gaar zijn.
Dadelijk afkoelen en bewaren in de koelkast.

In de blender of met de staafmixer maal je de tomaten met het sap van de appelsien, en een paar soeplepels van het kookvocht, (voeg peper zout, look en chili toe naar gewenst).
Je dient een vrij vloeibaar sapje te hebben.
Zet opzij in de koelkast (of diepvries als je weinig tijd hebt om het te laten afkoelen. )

Snij de ui in halve ringen (zo dun mogelijk), pekel even en was dan af onder koud water, laat de ui in dit water liggen in de koelkast.

Pof de popcornmais in 1 eetlepel olie op een hoog vuur, voeg zout toe (geen suiker), zet opzij (niet in de koelkast).

Bij het serveren leg 6 scampi's in een diep bordje of kommetje, leg er de uitgelekte ui op en overgiet met de tomatensaus (vlak voor het serveren meng je de koriander onder de saus) strooi wat overgebleven koriander over de saus .
Zet de popcorn op tafel waar iedereen bij kan (deze dient om in de koude soep te strooien net als croutons).

Tips:

Wees voorzichtig met het kruiden, te pikant is niet steeds leuk, ook niet iedereen is gek op koriander.
Moest de saus te zuur zijn kan je wat bijsturen met suiker, honing of ketchup.
Serveer met een ijskoude pint, witteke of witte wijn naar keuze.

Smakelijk

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ceviche de camaron (ceviche van scampis) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven