Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kleurige rijstsalade recept
Kleurige rijstsalade recept

Kleurige rijstsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak dit gerecht enkele uren van tevoren. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet hem af en laat afkoelen Snipper de ui, snijd de worteltjes in stukjes van 1 cm en de champignons in plakjes. Pel de vleestomaten (houd hem eerst in kokend water) en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de ui, de wortels, de uitgeperste knoflook, de doperwten, hamblokjes ca. 5 minuten. Voeg als laatste de tomaat, champignons en mais toe en warm ze even mee. Schep de inhoud van de wok in een grote kom en laat het geheel afkoelen. Roer intussen de ingrediŽnten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de rijst en de dressing voorzichtig door elkaar met de inhoud van de kom en zet een paar uur koud weg in de koelkast. Bestrooi de salade voor het serveren met schaafsels oude kaas en garneer met toefjes peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kleurige rijstsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven