Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Limburgse aspergesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de asperges en snijd de onderkanten eraf. Breng ze met de schillen en het bouillonblokje aan de kook. Neem ze na 15 minuten uit de pan. Laat de bouillon met de schillen nog 30 minuten zachtjes doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer die door de boter. Laat de boter even bruisen en voeg al zeer snel roerend scheut voor scheut het kookvocht erbij. Laat de soep 15 minuten op laag vuur doorkoken. Prak het ei fijn met een vork. Voeg ei, aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi de peterselie over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit limburgse aspergesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Limburgse aspergesoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Helaas staat er niet bij hoeveel kookvocht er bij de asperge soep moet.
    Bezoeker gaf dit recept op 18 mei 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven