Mosterdsoep

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bouillon:

Overig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Trek een van de kalfsschenkel met de groenten (steek de kruidnagels in de ).
  2. Zeef de en laat zacht koken.
  3. Maak een blonde roux:
  4. verwarm de in een pan (mag niet bruin worden) fruit hierin de sjalot en voeg de bloem toe.
  5. Als de bloem aan de bodem blijft 'plakken' is de roux gaar.
  6. Laat de roux afkoelen.
  7. Zet de pan met de roux op een laag vuur en voeg direct wat hete toe.
  8. Roer met een garde tot er een gladde massa ontstaat.
  9. Ga hiermee door tot de gewenste soepdikte.
  10. Breng de soep aan de kook en zet vuur weer laag.
  11. De soep kan door het koken weer iets dikker worden dan eventueel nog wat toevoegen.
  12. Meng in een kommetje de met een schep van de soep.
  13. Roer de gewenste hoeveelheid door de soep.
  14. Breng op smaak met , en worchestershiresauce of .
  15. Schenk vlak voor het opdienen een scheutje door de soep.
  16. Hieraan kunnen blokjes vlees of soepballetjes worden toegevoegd.
  17. Serveer deze soep in niet te grote porties.
25
25
25

Variaties op Mosterdsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mosterdsoep
VariatieAantalGang
Mosterdsoep16Soepen
Mosterdsoep met ham en basilicum1Soepen
Mosterdsoep met bier1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
45 kcal
2%180 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mosterdsoep