Ingrediënten

+ -
print

Voor de soep:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Garnering:
    Kook de 2 eieren 4 minuten
    Snijd de plakjes ham in kleine blokjes
    Snijd de sneetjes wit brood en kleine blokjes, neem een koekenpan doe daar een flinke scheut olijfolie in.
  2. Doe dan het brood in de koekenpan.
  3. Dan 1 of 2 teentjes geperste knoflook (kan ook met knoflookpoeder).
    Even doorbakken tot de broodblokjes lekker knapperig zijn.

    Soep:
    Doe de spinazie, 1/2 liter volle melk en bouillonblokje in een diepe pan.
  4. Dit langzaam aan de kook brengen, en 2 minuutjes laten door koken.
  5. Na eigen smaak kun je er nog en door doen.
  6. Na de 2 minuutjes pan van het vuur nemen.
  7. Pak een staafmixer en pureer dit tot een gladde egale massa.

    Serveren:
    Serveer de garnering in aparte bakjes.

    EET SMAKELIJK
25
25
25

Variaties op Spinaziesoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spinaziesoep
VariatieAantalGang
Spinaziesoep3Soepen
Sajoer menir (spinaziesoep)1Soepen
Spinaziesoep met ham en ei1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • spinazie, bouillonblokje, wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • bouillonblokje en wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • bouillonblokje en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
119 kcal
5%476 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinaziesoep