Walnoot-yoghurt-brood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Micha1
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Meel in een grote kom doen en in het midden een kuiltje maken.
- en op het meel strooien, niet mengen!.
- De beetje verwarmen en de helft over het en gieten.
- Alles goed kneden en op een warme plaats ongeveer 15 minuten laten rijzen.
Oven op 200 graden voorverwarmen.
, de rest van de , en de geroosterde stukjes walnoot bij het deeg doen en alles goed vermengen/doorkneden. - Laat nog eens het deeg afgedekt rusten voor 20-30 minuten.
- Kneed het deeg voor de laatste keer goed door en maak er met je handen een broodvorm van, of stort het in een groot cakeblik.
- Leg het brood of zet het blik op een bakrooster en bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar.
- Controleer wel af en toe.
- Bak je het brood zonder blik leg dan op het bakrooster een stuk bakpapier, ook kun je het brood van boven nog insnijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeren volkoren brood43u
-
Recept
Volkoren meergranen brood42u30m
-
Recept
Brood met pompoenpitten41u50m
-
Recept
Frans stokbrood (brood)423u55m
-
Recept
Naan brood41u25m
-
Recept
Donkerbruin brood uit de broodbakmachine42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkorenmeel
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 306 kcal | 15% | 3060 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 170 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 400 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |