Witlof, ham en kaas maar dan net even anders
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van katrien-spanje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 190º (hete lucht).
Snij de stronken doormidden, haal het bittere gedeelte eruit en snij ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Snij de ham in kleine “blokjes”.
Doe wat in een koekenpan en bak op redelijk hoog vuur de zodat bijna al het vocht eruit is, doe dan de ham erbij en bak even mee.
Alle vocht moet verdampt zijn.
In een kom de kook room, , fijngesneden , , geraspte belegen en en mengen.
Snij de in dunne plakken en daarna in stukjes van ongeveer 3 cm.
Rol het uit tot de afmeting van de quiche vorm (23/25 cm).
Bekleed de met olie ingevette vorm met het . - Prik de bodem in met een vork en bak ‘m in ongeveer 10 minuten licht bruin.
Leg het /ham mengsel op de boden, schenk het eier/room mengsel erover en verdeel daarover de .
Bakken totdat het er mooi goudbruin uitziet.
Eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas, bladerdeeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom, melk, kaas, camembert, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom, melk, kaas, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 471 kcal | 23% | 1884 kcal |
Vetten | 33 g. | 47% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |