Zachte tarwepuntjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
  2. Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
  3. Geef het deeg een voorrijs van ca. 20 minuten.
  4. Verdelen en opbollen.
  5. Laat de bolletjes zo'n 15 minuten loskomen onder een kleedje.
  6. Deegbolletjes tot puntmodel vormen (13 cm) Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat (3 x 5).
  7. Strijk de broodjes netjes met eistrijksel.
  8. Zet de broodjes direct op een schone, licht ingevette bakplaat (5 x 3).
  9. Strijk de broodjes netjes met eistrijksel.
  10. Narijs ca. 60 minuten.
  11. Bak ze mooi bruin af.
  12. Na afkoeling presenteren op platen of netjes inpakken in plastic zakken (van 10 stuks).
  13. De baktemperatuur is 250°C met een baktijd van 8 tot 10 minuten voor 30 stuks.
  14. De deegtemperatuur is 24°C.
  15. De mengtijd is 2 minuten en de kneedtijd is 6 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en melkpoeder kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melkpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melkpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2613 kcal
130%2613 kcal
Vetten
71 g.
102%71 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
402 g.
154%402 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zachte tarwepuntjes