Zachte witte melklunchbolletjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van hendrikjee
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
- Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
- Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
- Verdelen en opbollen.
- Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat (3 x 5).
- Wanneer je de broodjes wilt afwerken met decoratiezaad, dan moet je dit doen voordat je ze op de plaat zet.
- Strijk de broodjes netjes met eistrijksel en druk ze met de appelverdeler voor een motief.
- Narijs ca. 60 minuten.
- Bak ze goudbruin af.
- Na afkoeling presenteren op platen of netjes inpakken in plastic zakken (van 10 stuks).
- De baktemperatuur is 260°C met een baktijd van 6 tot 8 minuten voor 30 stuks.
- De deegtemperatuur is 25°C.
- De mengtijd is 2 minuten en de kneedtijd is 6 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zachte witte puntjes41u25m
-
Recept
Zachte witte melkbolletjes42u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine en melkpoeder kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melkpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melkpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4390 kcal | 219% | 4390 kcal |
Vetten | 77 g. | 110% | 77 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 765 g. | 294% | 765 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 10 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |