Zalm uit de oven met sesam/sojasaus en gewokte groentes
- Herkomst Spanje
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van katrien-spanje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Meng in een schaal de sojasaus, zeer fijn gesneden knoflook, zeer fijn gesneden , citroensap en .
- Verdeel de in gelijke stukken van ongeveer 3 x 5 cm.
- Laat deze marineren in bovenstaande marinade gedurende min. ½ uur.
- Neem ze daarna uit de marinade en leg de filets apart.
- Bewaar de marinade voor de saus.
- Verhit de oven voor op 180ºC.
- Bak de zalm aan 2 kanten bruin in een koekenpan, doe ze daarna over in een ovenschaal om ze later in de oven te plaatsen gedurende 2 tot 3 minuten.
- Snijd de groenten in julienne, doe wat olijfolie in een wok (of koekenpan) en bak de groenten in volgorde van hardheid:
- eerst de , voeg later de worteltjes, de snijboontjes en als laatste de toe.
- Zet de zalm nog eventjes in de warme oven.
- Laat de marinade inkoken tot de helft.
- Haal de pan van het vuur en voeg dan de in klontjes gesneden koude toe.
- Klop tot een mooie glanzende saus ontstaat.
- Bord opmaken:
- Verdeel de groeten over 2 borden, schik hierop de zalm en schenk er wat saus overheen.
- Ik voeg meestal geen zout toe aan dit gerecht omdat de saus al zout genoeg is.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 616 kcal | 30% | 1232 kcal |
Vetten | 64 g. | 92% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |