Zoete sambal volgens marinerecept

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd ze in niet te kleine stukken.
  2. Ontdoe de van de pitten en snijd ze fijn.
  3. Neem drie dobbelsteentjes trassie en snijd die fijn.
  4. Schil de knoflook.
  5. Neem een hapjespan (met deksel want het kan gemeen spatten) en schenk hierin de .
  6. Doe er de trassie, de , uitgeperste knoflook en de peper bij en verwarm dit alles op een zacht vuurtje.
  7. De en moeten glazig worden.
  8. Doe vervolgens de pot in de pan en vermeng de ingrediënten.
  9. Langzaam aan de kook brengen.
  10. Voeg er de , de suiker en een flinke scheut (ongeveer een koffiekop) aan toe.
  11. Laat het geheel 2 uur op een laag vuurtje sudderen met het deksel op de pan.
  12. Zo af en toe goed doorroeren.
  13. Je kunt de sambal op smaak brengen door er extra suiker of ketjap aan toe te voegen.
  14. Hoe meer zoet, hoe heter de sambal wordt.
  15. Daarna de sambal af laten koelen en in goed verzegelde potten doen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • basterdsuiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zoete sambal volgens marinerecept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo, Ik ben Rients Saakstra, oud marinier. Eindelijk vond ik het recept voor de echte marine-sambal. Helaas gaat het schijnbaar niet goed bij mij. Omdat er nogal veel vocht op zat, heb ik het laats... Lees reactie
Rients Saakstra 27 oktober 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4713 kcal
235%4713 kcal
Vetten
455 g.
650%455 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
131 g.
50%131 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoete sambal volgens marinerecept