Zoete sambal volgens marinerecept
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Sambal recepten
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- 1 reviews
Keukenspullen
- Hapjespan
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de en snijd ze in niet te kleine stukken.
- Ontdoe de van de pitten en snijd ze fijn.
- Neem drie dobbelsteentjes trassie en snijd die fijn.
- Schil de knoflook.
- Neem een hapjespan (met deksel want het kan gemeen spatten) en schenk hierin de .
- Doe er de trassie, de , uitgeperste knoflook en de peper bij en verwarm dit alles op een zacht vuurtje.
- De en moeten glazig worden.
- Doe vervolgens de pot in de pan en vermeng de ingrediënten.
- Langzaam aan de kook brengen.
- Voeg er de , de suiker en een flinke scheut (ongeveer een koffiekop) aan toe.
- Laat het geheel 2 uur op een laag vuurtje sudderen met het deksel op de pan.
- Zo af en toe goed doorroeren.
- Je kunt de sambal op smaak brengen door er extra suiker of ketjap aan toe te voegen.
- Hoe meer zoet, hoe heter de sambal wordt.
- Daarna de sambal af laten koelen en in goed verzegelde potten doen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal segala (zoete sambal oelek)435m
-
Recept
Sambal manis (zoete sambal van lomboks)445m
-
Recept
Sambal goreng telor (eieren in pikante saus)425m
-
Recept
Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)445m
-
Recept
Surinaamse sambal425m
-
Recept
Bebek Roedjak (zoete eend)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- basterdsuiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Zoete sambal volgens marinerecept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4713 kcal | 235% | 4713 kcal |
Vetten | 455 g. | 650% | 455 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 131 g. | 50% | 131 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |