Zuurdesembrood

Ingrediënten

+ -
print

Voor het startdeeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Bereiding op de eerste dag:
  2. Maak het startdeeg:
  3. Laat de oplossen in het Strooi de erover en laat het papje 10 minuten rusten tot zich schuim vormt.
  4. Roer er het meel door en laat het papje afgedekt met een doek 2 dagen staan bij kamertemperatuur.
  5. Het startdeeg zal eerst flink opkomen en bellen vormen om vervolgens in te zakken tot een grijze vloeistof.
  6. Derde dag:
  7. Zeef 350 gram van het meelmengsel met het , de en in een kom Voeg 2,25 deciliter startdeeg en 1,5 deciliter toe.
  8. Roer het deeg om en laat het vervolgens afgedekt met een doek 24 uur rijzen bij kamertemperatuur.
  9. Na afname van 2,25 deciliter startdeeg moet u het aanvullen met een mengsel van 1 deel meel en 2 delen lauw (bijvoorbeeld 2 deciliter en 100 gram meel).
  10. Roer dit mengsel door het startdeeg en bewaar het startdeeg tot later gebruik in de koelkast.
  11. Vierde dag:
  12. Voeg het resterende meel en 1,75 deciliter toe aan het deeg en kneed tot het deeg zacht is.
  13. Vorm twee ballen en plaats deze op een ingevette bakplaat.
  14. Laat ze afgedekt met een vochtige doek in 2 tot 4 uur rijzen tot het dubbele volume.
  15. Verwarm de oven voor op 220°C.
  16. Bestrijk de broden met en maak schuine inkervingen.
  17. Bak de broden 8 minuten.
  18. Draai de oventemperatuur terug tot 200°C en bak de broden nog 40 minuten.
25
25
25

Variaties op Zuurdesembrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurdesembrood
VariatieAantalGang
Zuurdesembrood1Broodbakmachine
Champignons in basilicumpesto op zuurdesembrood1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkorenmeel en volkorenmeel
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zuurdesembrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Met welk meel kan je glutenvrij zuurdesem maken. Ik bak altijd met teff, zou het daar mee ook lukken?
Jeltsje 28 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
850 kcal
42%3400 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
180 g.
69%720 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurdesembrood