Zweedse kaneelbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Gist met water, melk en de suiker samen oplossen.

    Boter vloeibaar maken.

    Bloem toevoegen en mengen.

    Boter en ei toevoegen en mengen.

    10 minuten goed kneden

    Zout er door mengen.

    30 minuten laten rijzen op warme plaats.

    Ondertussen vulsel maken:

    Meng de boter met de suiker en het kaneel door elkaar.

    Rol het deeg uit zo dun mogelijk.

    Besmeer de rechthoekige deeglap met het vulsel en nog rozijnen erover verdelen.

    Deeglap strak oprollen in de lengte, zodat je een rol krijgt van 10 cm rond.

    Snijd de plakken van 1 cm dik en leg deze een met bakpapier belegde bakplaat.

    3 op de rij, 9 op één bakplaat.

    Laat het nu een uur rijzen op een warme plaats.



    Oven verwarmen op 190 graden C.

    In 20 minuten mooi goudbruin bakken.

    Maak ondertussen de glazuur klaar.

    Poedersuiker mengen met de vanillesuiker.

    Het water er door roeren tot een smeerbaar glazuur is verkregen.

    Als de broodjes uit de oven komen direkt bestrijken met dit glazuur.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, poedersuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zweedse kaneelbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

800 gram bloem op zo weinig vloeibare bestanddelen? Ik had het gewoon niet moeten proberen. Ik schat in dat het ongeveer 400 gram bloem moet zijn.
Kokkie 13 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1563 kcal
78%6252 kcal
Vetten
43 g.
62%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
220 g.
84%880 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
6%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zweedse kaneelbroodjes