Eetbare kerstversieringen

December, de gezelligste maand van het jaar! Ieder jaar is het weer zover, dan gaan de mensen op zoek naar een perfecte kerstboom om hem vervolgens op te tuigen in de woonkamer. Het versieren is wat werk maar het eindresultaat is het altijd waard! Heb jij zin om eens iets anders in de kerstboom te hangen dan alleen maar kerstballen? Hang eetbare versieringen op, die de kinderen of jijzelf later zelf nog eens kunt oppeuzelen.


Gezellige sfeer
De kerstdagen draaien vooral om het gezellig samen zijn met familie en vrienden. Leuke versieringen dragen tijdens de feestdagen ook nog eens bij aan de gezellige sfeer. Niet iedereen is goed in kunstig servetten vouwen, maar koekjes bakken? Dat kan iedereen! Tegenwoordig kun je voor weinig geld uitstekers voor koekjes kopen. Je zult tijdens de wintermaanden vaak zien dat er uitstekers zijn in de vorm van sterren, kerstbomen, herten en noem maar op. Dit is natuurlijk nog leuker. Het maken van eetbare kerstversieringen is helemaal niet zo moeilijk. Het is ook leuk om iemand een doosje vol met koekjes voor in de boom cadeau te doen.


Ideetjes
Een ander leuk idee voor de kerst is het maken van een mix. Koop bijvoorbeeld een plastic kerstbal en vul deze met wat cacaopoeder en kleine marshmallows zodat er alleen nog melk toegevoegd moet worden voor een heerlijke chocolademelk! Als je van snoepjes zoals mint houdt, plaats dan een paar leuke instekers op een bakplaat en stop in iedere insteker het aantal mintjes wat erin past. Niet de mintjes op elkaar stapelen! Bak deze voor 8-10 minuten op 300 graden Celcius en haal ze dan uit de oven. Laat ze afkoelen, prik er een gaatje en een lintje doorheen en je hebt een prachtig ornament voor aan de boom.Lees ook