Kliekjes weggooien? Wel nee

Kerst is een feestdag dat draait om samenzijn. Vandaar dat veel mensen etentjes geven voor soms wel hun hele familie. Er worden dan grote hoeveelheden eten klaargemaakt, het valt natuurlijk te verwachten dat je eten blijft overhouden na het einde van de avond. Gooi deze niet weg!


Een nieuw gerecht
Geloof het of niet, met de restjes kun je wéér een gerecht samenstellen. Natuurlijk hoef je dit niet zelf op te eten, je kan bijvoorbeeld minder bedeelde mensen gelukkig maken met een lekkere maaltijd. In dit artikel komen er een paar voorbeelden aan bod. Maak jij bijvoorbeeld een heel kalkoen klaar voor kerst? Hier kan je dus nog steeds lekkere hamburgers mee maken. Voeg er wat broodkruimels bij en vulling van de kip en voila! Kliekjes met ham? Denk aan een lekkere club sandwich.  


Veel variaties
Het is natuurlijk ook mogelijk om gezonde snacks te maken met de kliekjes. Denk hierbij aan een soep. Je kan hier restjes groenten aan toevoegen met restjes vlees. Heb je nog bladerdeeg in de vriezer liggen? Dan heb je veel geluk. Met bladerdeeg zijn veel variaties mogelijk. Maak een lekkere quiche of envelopjes gevuld met vlees en groenten. Restjes met het nagerecht? Het kan allemaal. Heb je ijs of pudding als nagerecht? Maak er een lekker hapje van door het in wafelbakjes of een hoorntje te zetten. Kinderen zijn hier dol op. Heb je geen zin om weer een nieuw gerecht samen te stellen? Denk dan aan een homemade kebab. Wat groentes, aardappeltjes en vlees op een spiesje doet het ook heel goed als een voorafje.


Altijd nadenken voordat je iets weggooit en kliekjes kunnen ook bijzonder lekker zijn!


Lees ook