Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Griezelsnoep

    Halloween laat je natuurlijk niet zonder enge kindertraktaties voorbij gaan. Je kunt al met weinig middelen super creepy lekkernijen maken. Hieronder volgen wat recepten die je zelf, maar ook heel goed met kinderen kunt maken.

    Griezelcake

    Versier een aantal (zelfgemaakte) muffins met griezelsnoepjes. Je kunt eerst een glazuurlaagje maken van poedersuiker en groene limonadesiroop. Als het glazuur nog zacht is, blijven de snoepjes er aan plakken. Je kunt ook cocktailprikkers gebruiken en bijvoorbeeld dropspinnen op de muffins te spiesen. Gebruik in dat geval rode limonadesiroop zodat het op bloed lijkt.

    Griezelkoekjes


    De ingrediënten voor deze koekjes heb je vast al in huis. Kneed een deeg van 175 gram bloem, 5 eetlepel basterdsuiker en 175 gram boter. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius of gasstand 2. Maak van papier sjablonen van bijvoorbeeld spookjes en vleermuizen. Gebruik de sjablonen om uit het deeg (wat je hebt uitgerold op een bebloemd aanrecht) de vormen te snijden. Leg de vormpjes op bakpapier in de oven en bak ze in 30 tot 40 minuten gaar. De spookjes worden nog mooier met een wit glazuurlaagje (van poedersuiker en water). Met twee rozijnen druk je er enge spookoogjes in. De vleermuizen worden spannend als je ze met gesmolten pure chocolade donker maakt. Gebruik amandelen om ze griezelogen te geven.

    Dropspinnen

    Maak een web van dropveters en knoop hier de dropspinnen tussen. Gebruik een grote metalen ring (verkrijgbaar bij de hobbywinkel) om het web te ‘bouwen’. Als je er meerdere maakt, kun je ze in de kamer hangen als versiering. Leuk als je een Halloween feest geeft. Gaat een compleet web bouwen je te ver? Verzamel takjes en hang daar een dropveter aan. Knoop er hier en daar een dropspin aan. Dit is ook een hele enge traktatie voor school.

    Bloedlimonade


    Maak ijsblokjes met water en leg daarin een snoepjes- of speelgoed insect. Vul een glazen kan met 1 liter rode limonade, bosbessensap of druivensap en een fles alcoholvrije appelcider. Doe vlak voor het serveren de ijsblokjes erbij. Let wel op dat de kinderen zich niet verslikken in de insecten! Houd de ijsblokjes zoveel mogelijk in de kan. Schenk de limonade desnoods door een zeef in het glas.





    Lees ook

    • Gezond en mooi met zomerfruitGezond en mooi met zomerfruit
      In het voorjaar komen de schappen in de groente- en fruitafdelingen er weer vol mee te staan: het heerlijke geurige zomerfruit. In deze periode is de variatie in het frui
    • KaasKaas
      Kaas wordt gemaakt van melk. Bij het maken van kaas worden de eiwitten, vetten en mineralen in de melk gescheiden van het vocht. Dan wordt er stremsel, zuursel en zout to
    • Hazen en konijnenHazen en konijnen
      In de natuur zie je direct het verschil tussen een haas en een konijn. Culinair worden ze ook anders bereid. Het hazenseizoen loopt van 15 oktober tot 1 januari. Hazen di
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven